Levi

Elämyksiä vuoden ympäri

Levi Resort

Jos mitään hiihtokohdetta maailmassa voidaan mainostaa täysin lumivarmana, sen täytyy olla Levi. Pitkä hiihtokausi alkaa, kun ensilumi saapuu lokakuun aikana. Suomen suurin hiihtokeskus tarjoaa hyvin hoidettuja latuja ja rinteitä aina toukokuulle asti. Keskimäärin kauden aikana on yli 200 hiihtopäivää!

Talvi-Kevät

Lumi, täydellinen hiljaisuus ja pakkasen paljastama tähtitaivas voisivat kuvailla talvea tunturissa parhaiten. Tämä kylmin vuodenaika kätkee sisäänsä paljon kauneutta ja taikaa. Kaamos tuo tunturiin romantiikkaa, ulkona vietetyn päivän jälkeen on kiva rentoutua takkatulen äärellä. Sydäntalven siniset sävyt ihastuttavat ja kauden juhlat – joulu ja uusi vuosi tuovat perinteet osaksi vierailua.

Kun kaamos väistyy ja auringon ensisäteet osuvat jälleen maahan, tunturi alkaa valmistautua uuteen vuodenaikaan – kevääseen. Tämä kaunis ajanjakso on valoa tulvillaan, täydellisen lumen vielä narskuessa kenkien ja suksien alla. Hiihto ja laskettelu ovat nyt parhaillaan, samoin mahdollisuudet nähdä revontulia.

Vuokraamot
Levillä laskeminen ja hiihtäminen on helppoa! Valitse lähin vuokraamo ja sujahda suoraan rinteille tai ladulle

Ski Bussi
Ski Bussit kuljettavat Levin rinteiden ja suurimpien majoitusalueiden välillä. Ajoreittejä on kaksi ja niiden kohtaamispiste on Eturinteillä Zero Point -talon edustalla. Levin Kausi- ja Yrityslipuilla käytät Ski Busseja veloituksetta!

Perheet rinteillä
Ilmaisia hissejä, Lastenmaa ja Leevilandia, lasten oma hiihtokoulu, hyvää ruokaa ja kivoja kavereita. Täältä kaikki alkaa!

Lastenmaa Eturinteillä
Eturinteiden kupeessa on telmivien tenavien ikioma alue. Lämmin kota, maksuton viikko-ohjelma, stigoja sekä pulkkia hauskanpitoon. Perinteiset sompahissit laskettelun aloittelijoille. Sisähoitopaikka Tenavatokka pikkuisille.

Leevilandia Etelärinteillä
Etelärinteiden puuhapaikka tenaville on Leevilandia. Viikko-ohjelman ja lumileikkien lisäksi kaksi katettua mattohissiä ja perinteinen sompahissi laskettelun/ lautailun opetteluun. Sisähoitopaikka Muksutupa pikkuisille.

South Park Levi
Levillä on kaksi parkkialuetta; Eturinteiden Street sekä uusi South Park 9-hissillä. South Park Juniorkin on avattu! Junnujen ja aloittelijoiden suorituspaikat sijaitsevat Lastenmaassa ja Leevilandiassa

Hissit
Levillä on kaikkiaan 28 hissiä, joista uusin on reilun sadan metrin mittainen katettu mattohissi Etelärinteiden Leevilandiassa. Levillä ajelet myös gondoli-, tuoli- ja ankkurihisseillä.

Rinteet
Helppoa vai haastavaa – Levillä on kaikkea! Runsaasti sinisiä rinteitä aloittelijoita, punaisia harrastelijoille ja mustia taitajille. South Park, Street ja vapaalaskualue harrastajille. Lastenmaa ja Leevilandia pikkuväelle.

Rinnekausi
Levin rinnekausi alkaa mittavalla lumetuksella yleensä lokakuussa ja kestää pitkälle toukokuuhun asti.

Vapaalaskualue
Koillisrinteille avattava Levin uusi vapaalaskualue takaa helpon lähestymisen pehmeiden käännösten pariin. Osta hissiliput kätevästi ennakkoon ja edullisemmin Levin Online Ski Shopista. Osta hissiliput

Latukahvilat ja rinneravintolat
Lasketpa missä päin Levi-tunturia tahansa, päädyt näppärästi mukavien rinneravintoloiden viereen. Samoin sivakoitsijoiden onneksi lukuisat tunnelmalliset latukahvilat palvelevat hiihtolatujen varsilla.

Leijahiihto
Leijahiihto tarjoaa elämyksiä vauhdikkaasta menosta pitäville. Kokeile valjastaa tuuli, ja ratsasta sen mukana leijan avulla joko lumilaudan tai laskettelusuksien päällä.

Hiihtäminen
Levillä on 230 km huollettua latureitistöä. 28 km valaistua latua tarjoaa mahdollisuuden hiihtää aamusta iltaan.

Potkukelkkailu & talvikävely
Potkukelkkailu käy kuntoilusta, ja sillä pääsee vinhaa vauhtia lentokeleillä. Se soveltuu hyvin rentoon talviseen ulkoiluun. Leviltä voit vuokrata kelkan, tai tutustua lajiin ohjatulla retkellä. Metsässä ja tunturissa kävely onnistuu myös talvella.

Lumikenkäily
Jos hiihtoladut on jo tutkittu, vaihda sukset vaikkapa lumikenkiin ja osallistu safarille, joka nostaa kuntoa samalla kun luonto tulee tutuksi.

Moottorikelkkailu
Moottorikelkan kyydissä pääsee keskelle erämaata ihailemaan tunturimaisemia. Moottorikelkkasafari on erinomainen tapa tutustua kelkkailuun sekä kokea ennalta suunniteltu elämys turvallisesti.

Karting- & ralliohjelmat
Levillä voi kokeilla arktista ralliajoa kesät talvet!

Ilmojen teillä
Vapaana kuin taivaan lintu. Leviin voit tutustua lintuperspektiivistä. Se on ylentävä kokemus.

Ulkolaser-pelit
Tämä paikka ei jätä ketään kylmäksi pakkasasteista huolimatta!

Kesä-Syksy

Lumen jättäessä rinteet ja metsät, on aika valmistautua ikuiseen päivään. Keskiyön aurinko on asia, joka jättää taianomaisen kauniin muiston sydämeen loppuelämäksi. Koe pohjoisen pallonpuoliskon suurin juhannuskokko tai upeat maastopyöräily– ja vaellusverkostot, sekä ilmiömäiset kesän värit aivan uudella tavalla.

Kun luonto alkaa olla valmis talvilevolle, maalataan Levi ja sen ympäristö huikealla väripaletilla ruskan väreihin. Kirpakassa syyskelissä on helppoa ja henkeäsalpaavan kaunista vaeltaa, ratsastaa ja ihan vaan keräillä talteen luonnon ja metsän antimia. Tunturin lempein ja rauhallisin vuodenaika on syksy.

Ulkoradoilla
Seikkailua, toimintaa ja puuhaa kaikkien makuun.

Pyöräily ja rullailu
Tunturin ympäri, rinnettä alas, tai maastossa, Levillä löytyy reittejä moneen menoon!

Omin jaloin
Tunne tunturi jalkojesi alla!

Vesillä
Laske koskea tai lähde veneretkelle.

Sisätiloissa
Levillä viihtyminen ei ole säästä kiinni – tekemistä riittää myös sisätiloissa!

Ratsastaminen
Levillä pääset ratsastamaan sekä omatoimisesti että ohjatuilla retkillä!

Activity Park
Levin Activity Park tunturin länsipuolella on täynnä toimintaa koko kesän!

Kalastus & metsästys
Levillä ja sen läheisyydessä sijaitsee paljon kalaisia järviä, lampia, jokia ja pikkupuroja.

Patikointi
Patikointiin voi Levillä ottaa tuntumaa vaihtelevilla poluilla tai lähireiteillä, jotka tuovat illaksi takaisin majapaikkaan.

Vaellus
Luonnossa liikkuminen helpottaa tutkitusti stressiä. Levillä ja lähimaastoissa järjestetään opastettuja retkiä. Kuule luonnon kutsu ja haasta itsesi tunturimaisemassa.

Lasten Levi

Pienet vieraat ovat Levillä etusijalla. Monipuoliset mahdollisuudet leikkiä ulkona ja sisällä, sekä koko perheen kylpylä takaavat, ettei tekeminen lopu, vaikka lumileikit alkaisivat hetkellisesti kyllästyttää. Täällä ravintolat huomioivat lapset ja monessa aktiviteetissa on tälle tärkeälle kohderyhmälle omat säännöt. Tunturi tarjoaa paljon mahdollisuuksia oppia ja kokea uutta talvesta ja talvilajeista turvallisesti ja hauskasti.

Lasten seikkailupuisto
Activity Parkin Seikkailupuistossa koet todellisen tunturiseikkailun täysin turvallisesti! Oma rata 4-6 vuotiaille aikuisen kanssa

Lasten liikenne- ja leikkipuisto
Valppain mielin muista sä aina…

Boulderointi
Boulderointiseinällä kiipeillään ilman köysiä ja varmistusta otteelta toiselle. Nuorimmat kiipeilijät aloittavat 6-vuotiaina. Hae kiipeilykengät Activity Parkin vuokraamosta

Lastenmaailma Inka & Niko
Kylpylän Lastenmaailma ei ole mikään pieni leikkinurkkaus vaan lähes 300 neliömetrin kokoinen tila, missä on mm. pomppulinna, pallomeri, kiipeilyteline, leikkiautoja ja leluja. Lastenmaailmassa leikitään aina vanhempien vastuulla.

Kesäkelkkailu
Ihaile tunturimaisemia vauhdikkaan kesäkelkkaradan kyydissä. Voit huristella alas yksin tai kaverin kanssa tuplakelkalla.  Alle 6-vuotiaat veloituksetta aikuisen kanssa.

Gondoli2000 näköalahissi
Activity Parkissa nousee Gondoli2000-naköalahissi, josta näkyvät järvialueiden lisäksi naapuritunturit Pallas, Aakenus, Olos ja Ylläs. Alle 6-vuotiaat veloituksetta aikuisen kanssa. Nautiskele maisemista Huippupolulla tai herkuttele Palovartijan terassilla. Voit myös patikoida tunturissa ja tulla menopaluu-lipulla alas vaikka Eturinteiden Express-hissillä.

Frisbeegolf
Levin frisbeegolfaus on siirtynyt ison askeleen ylöspäin uusien tunturissa kulkevien väylien myötä. Voit fribata vaikka yöttömässä yössä, sillä radat ovat vapaasti käytössä ympäri vuorokauden. Haastava Levi Black on yli 2,6 km pitkä tunturilenkki.

Express näköalahissi
Express-hissin kyydissä avautuvat näköalat Sirkan kylään ja järvialueelle. Alas voit tulla hissillä, kesäkelkkaradalla tai patikoiden tunturia pitkin ja laskeutumalla alas Gondoli2000-hissillä. Alle 6-vuotiaat veloituksetta aikuisen kanssa.

Minigolf
Mittelö miniviheriöillä alkakoon! 18 helppoa väylää ja ehkä vähän haastetta…

Kesävuokraamot
Activity Parkin vuokraamosta saat fatbiket, alamäki-, freeride- ja enduropyörät, frisbeekiekot, rullalaudat sekä tennis- ja minigolfmailat. Zero Pointista vuokrataan maastopyöriä, fatbikeja, kävelysauvoja, rullaluistimia ja rinkkoja.

Lapset ja Leevi
Levillä lasketellaan ja hiihdetään talvet ja kelkkaillaan ja touhuillaan kesät, osallistutaan ohjattuihin ohjelmiin ja moikataan Leeviä, vaikka se vähän ujo onkin!

Perheet rinteillä
Ilmaisia hissejä, Lastenmaa ja Leevilandia, lasten oma hiihtokoulu, hyvää ruokaa ja kivoja kavereita. Täältä kaikki alkaa!

South Park Levi
Levillä on kaksi parkkialuetta; Eturinteiden Street sekä uusi South Park 9-hissillä. South Park Juniorkin on avattu! Junnujen ja aloittelijoiden suorituspaikat sijaitsevat Lastenmaassa ja Leevilandiassa

Lastenmaa Eturinteillä
Eturinteiden kupeessa on telmivien tenavien ikioma alue. Lämmin kota, maksuton viikko-ohjelma, stigoja sekä pulkkia hauskanpitoon. Perinteiset sompahissit laskettelun aloittelijoille. Sisähoitopaikka Tenavatokka pikkuisille.

Leevilandia Etelärinteillä

Ruoka & Palvelut

Levin pienehköön kylään on onnistuttu saamaan ihana kirjo makuja. Halusitpa aasialaisia, venäläisiä, tai lähituotettuja lappilaisia makuja, täältä löytyy paikka sinulle. Myös pikaruokailu ja oman kokin palvelut ovat helposti saatavilla. Omaa rauhaa haluavat arvostavat varmasti paikallisten ruokakauppojen monipuolisia valikoimia.


Ruokaravintolat
Tekipä mielesi pikaruokaa, tai nauttia pöydän ääressä pitkän kaavan mukaan, Leviltä löytyy valinnanvaraa. Löydä vatsallesi ja seurueellesi sopivin vaihtoehto, kaikki näppärien kulkuyhteyksien päässä!

Kahvilat, leipomo-konditoriat
Kun kaipaat taukoa tai kahvihammasta kolottaa, suuntaa johonkin Levin viihtyisistä kahviloista. Maistuvien kuumien ja kylmien juomien lisäksi tarjolla on makeaa mahan täydeltä.

Latukahvilat ja rinneravintolat
Lasketpa missä päin Levi-tunturia tahansa, päädyt näppärästi mukavien rinneravintoloiden viereen. Samoin sivakoitsijoiden onneksi lukuisat tunnelmalliset latukahvilat palvelevat hiihtolatujen varsilla.

After ski, pubit & yökerhot
Vauhdikkaan ulkoilupäivän jälkeen kannattaa tutustua Levin legendaarisiin After ski -paikkoihin. Tarjonnassa on live-artisteja, urheilua isoilta ruuduilta, laulua, tanssia ja hullun hauskaa menoa tappiin asti.

Tilausravintolat & pitopalvelut
Kun kaipaat yksilöllistä palvelua ja herkullisia elämyksiä valmiin ruuan ääressä, löytyy Leviltä

Levi numeroina

531 m korkeus merenpinnasta

43 rinnettä

27 hissiä

10 lasten rinnettä

2 ympärivuotista gondolihissiä

20 km talvikävelyreittejä

230 km hiihtolatuja

60 km patikointireittejä

718 järveä Kittilän kunnassa

10 tunturia Kittilän kunnassa

600 000 vierailijaa vuodessa

24 500 vuodepaikkaa

16 000 ravintolapaikkaa

2053 saunaa

60 ravintolaa

18 väylän golfkenttä

480 Huskya ja muita vetokoiria

12 000 poroa Kittilän alueella

111 revontulet näkyvissä keskimäärin vuodessa

75 cm lumen paksuun keskimäärin

45 päivää kesällä, jolloin aurinko ei laske

-51,5 °C Suomen pakkasennätys (Kittilä 1999)